ROgift.ro(Magazin de cadouri)

Musetelul

Musetelul este o planta anuala, placut mirositoare cu tulpina de 10-50 cm inaltime, erecta sau ascendenta, puternic ramificata, cu florile ligulate albe, cele tubuloase galbene. Musetelul este intalnit cel mai frecvent in zona de stepa-subetajul fagului, locuri ruderale si pajisti.Intern, se beau zilnic 2-3 cani de ceai, obtinut prin oparirea a 2 lingurite flori de musetel cu 250 ml apa clocotita.
Este recomandat
in tratarea ulcerului gastric, colicilor abdominale, gastritei, diareei, gripei si astmului bronsic.Ceaiul de musetel este util si in cazul racelilor, crampelor menstruale, hiperglicemiei, alergiilor. In cazul diabetului, ajuta la scaderea glicemiei, prevenind eventualele complicatii: probleme ale rinichilor, ciculatorii, nervoase sau tulburari de vedere.
  1. Ceaiul de musetel este probabil cel mai popular ceai terapeutic pe care oamenii il folosesc pentru a se relaxa si a dormi. Proprietatile sale sedative bine cunoscute il fac sa fie o alegere populara si pentru cei care vor sa scape de anxietate.
  2. Ceaiul de musetel este bogat in antioxidantul quercentin. Quercentinul este un fitochimical care da culoare fructelor si legumelor. Querce
    ntinul este cunoscut pentru faptul ca lupta impotriva deteriorarilor facute de radicalii liberi si astfel este un aliat impotriva cancerului.
  3. Musetelul are nivele ridicate de fosfor. Fosforul joaca un rol important in multe din procesele chimice care se petrec in organismul uman. O lipsa de fosfor este asociata cu letargia si sanatatea precara a oaselor printre altele.
  4. Ceaiul de musetel este foarte bogat in aminoacidul glicina. Acesta joaca un rol important in mentinerea unui sistem nervos sanatos. Dulce la gust, glicina are cea mai simpla structura dintre toti aminoacizii.
  5. Ceaiul de musetel are proprietati puternice antiinflamatoare. Abundenta de antioxidanti din musetel ajuta la reducerea inflamatiei. Musetelul este astfel un aliat foarte bun in lupta impotriva durerilor legate de artrita si reumatism printre altele.
  6. Calitatea apei folosite la ceaiul de musetel este foarte importanta. Cu cat este mai curata si mai pura apa cu care este facut ceaiul de musetel, cu atat mai puternice vor fi efectele sale de sanatate.