ROgift.ro(Magazin de cadouri)

Plantele lunii August

1) Busuioc: se foloseste partea aeriana. Perioada de recoltare: iulie - septembrie (la inceputul lui august este momentul optim, dar asta depinde si de vreme, de cat de calda a fost vara).
Busuiocul ajuta aparatul respirator, stomacul si este antidepresiv. Are, de asemenea, un efect antioxidant destul de puternic.

2) Menta: frunzele sale se recolteaza tot in intervalul iulie - septembrie. Este dezinfectanta, avand efecte benefice asupra cailor respiratorii si stomacului. Actioneaza, de asemenea, ca tonic nervos si calmeaza durerile articulare.

3) Sunatoare: trebuie recoltata in iulie si august. Ajuta stomacul, are actiune antidepresiva si creste performantele intelectuale.

4) Cimbrisor: intervalul sau de recoltare este iunie - septembrie. Are efect dezinfectant puternic (tratand afectiuni ale cailor respiratorii, rinichilor) si actioneaza si ca tonic gastric. De asemenea, cimbrisorul stimuleaza buna dispozitie.

5) Maces: macesele se recolteaza din august pana in octombrie (la campie, mai ales daca vara a fost calduroasa, august este principala luna de recoltare). Macesele au efect de tonic general, protejeaza vasele de sange si inima, stimuleaza imunitatea si incetinesc imbatranirea.

Atentie: in unele cazuri, preparatele (infuzii, tincturi etc.) din plante medicinale pot sa inhibe efectul unor medicamente. Daca esti sub tratament, consulta-ti medicul personal inainte de a utiliza o planta de leac. Dintre plantele prezentate in acest articol, cele mai multe interferente cu diverse medicamente le are sunatoarea.