ROgift.ro(Magazin de cadouri)

Alimente care ne protejeaza de colesterolul rau

10) Paine facuta doar din faina integrala, datorita concentratiei mari de fibre (fibrele reduc absorbtia intestinala in general si absorbtia grasimilor in mod special, deoarece accelereaza tranzitul intestinal).
9) Faina integrala de mei, bogata in vitamina A si in fibre. Cele mai multe dintre plafaruri au aceasta faina.
8) Spanac crud, datorita vitaminei C, a pigmentilor antioxidanti si a fibrelor din compozitia lui (pigmentii din spanac raman activi dupa prepararea termica, insa vitamina C se distruge in cea mai mare parte).
7) Mere, care au mult acid malic si fibre.
6) Rosii, bogate in licopen (pigment rosu antioxidant), apa si fibre.
5) Kiwi, prin concentratia ridicata de vitamine antioxidante (in special vitamina C, dar si A si E) si pigmenti antioxidanti.
4) Mure, fragi, afine, merisoare si alte fructe de padure, datorita pigmentilor antioxidanti, acidului malic, vitaminei C si fibrelor continute.
3) Usturoi, un adevarat cocktail de substante active care previn excesul de colesterol.
2) Peste oceanic gras, datorita continutului ridicat de grasimi nesaturate. Cele mai bune soiuri sunt macroul, heringul, tonul si somonul. Atentie: este important sa folositi peste proaspat si sa il preparati prin fierbere (la aburi sau normala). Pestele prajit face mai mult rau decat bine organismului si in special vaselor sanguine.
1) Nuci si ulei extra-virgin (consumat in stare cruda), bogate in grasimi bune si in vitamine liposolubile.